Arzumcum’s Blog

*** MADIMAK YEMEĞİ ***

Posted on: Mayıs 23, 2009


Madımak özellikle iç anadolu bölgesinde çok tüketilen bir bitki.Yöresel bir lezzet.Hatta türküsü bile var.Şimdi tam zamanı.Bu mevsimde bizim Çorum ve civarında hemen hemen her evde pişirilir.Ayıklaması biraz zahmetli ama bende şifa niyetine,mevsiminde yapıyorum birkaç kez.Kış için dondurucuda saklanabiliyor.Güzel bir lezzeti var.Özellikle köy yufkası ve taze soğan eşliğinde nefis.Tabi üzerinede sarımsaklı yoğurt.Eğer bulabilirseniz bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim.Değişik pişirme şekilleri var. İşte bu benim tarifim:

*** MADIMAK YEMEĞİ ***

MALZEMELER:
500 gr. madımak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı kavrulmuş kıyma
1 çay bardağı yarma ( kırık buğday )
1 çay kaşığı çemen
Tuz, pulbiber

Üzerine; sarımsaklı yoğurt



YAPILIŞI:
Madımakları ayıklayıp, yıkayıp, kıyın.
Tencereye yağı alıp eritin ve ince doğranmış soğan ve sarımsağı kavurun.
Salça,çemen ve kavrulmuş kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin.
Kıyılmış madımağı ekleyip, soteleyin.
Üzerine sıcak su ve yarmayı ilave edin.
Tuz ve pulbiberi atıp, kaynamaya bırakın.
Kısık ateşte pişirin.

Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt döküp,afiyetle yeyin.
Bu yemek genelde köy yufkası ve taze soğan eşliğinde yenir.

DİĞER YEMEKLERİM İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: