Arzumcum’s Blog

*** TEPSİ KEBABI ***

Posted on: Mayıs 13, 2009


Tepsi kebabı çok pratik ve nefis bir lezzet. Daha önce kuşbaşı etle yapmıştım,oda nefisti. Bu kebab ayrıca yöresel bir lezzet. Tarif Hataylı Şeyma hanımdan geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Banada bu güzel tarifi deneyip,afiyetle yemek ve sizlerle paylaşmak düştü. Kesinlikle denemelisiniz. Özellikle misafir sofraları için denenmesi gereken bir tat. Servistede yanına pilav patates püresi ve salata öneririm.

*** TEPSİ KEBABI ***


MALZEMELER:
750 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz,tuz,karabiber,pulbiber ve kimyon
Üzeri İçin: 3-4 adet patates
3-4 adet sivri biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça ve tereyağ

YAPILIŞI:
Kıyma,rendelenmiş soğan,ezilmiş sarımsak,salça,kıyılmış maydanoz,tuz ve baharatları iyice yoğurun.
Yağladığınız tepsiye 1 parmak enliğinde olacak şekilde harcı yayın.
Üzerine,kenarlarına gelecek şekilde yuvarlak dilimlenmiş patatesleri döşeyin.
Sonra biberleri ve domatesleri ortasına döşeyin ( resimlerdeki gibi ).
Bir kabın içinde salça ve suyu açın.
Kebabın üzerine geçecek kadar salçalı sudan ilave edin.
Son olarak üzerine tereyağ parçaları koyun ve 200 derece fırında pişirin.

DİĞER TEPSİ KEBABI TARİFİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN.

İSKENDER KEBAP TARİFİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN.

1 Response to "*** TEPSİ KEBABI ***"

tepsi kebabı çok güzel olur bizde ailece çok severiz.bugünlerde yapamıyorum ama sizinkilere bakarak tadını hatırlamaya çalışıyorum.biraz rejimdeyimde:)
sevgiler ellerinize sağlık
************
HOŞGELDİNİZ.ZİYARET VE YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER.SEVGİLER.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: