Arzumcum’s Blog

***** MAKLUBE *****

Posted on: Mart 20, 2009


Maklube kalabalıkla yenen nefis bir lezzet. Hem sunumu, hem lezzeti harika. Özellikle öğrenci evlerinde ve erkekler tarafından yapılan bir tat. Bizde tüm aile toplandık ve yeğenimle bu nefis lezzeti hazırladık. İlk kez denedim ve yedim. Hepimiz çok beğendik. Yardımın ve tarifin için teşekkürler Ebru’cum. Bu nefis tarifi mutlaka deneyin.

***** MAKLUBE *****

MALZEMELER: ( 10-12 kişilik )
750 gr. kuşbaşı et
4-5 adet patates
3-4 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet konserve bezelye
4 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz ve karabiber
Servis için: Salata ve yoğurt


YAPILIŞI:
Pirinçleri ayıklayıp, sıcak,tuzlu su ile 1 saat ıslatın ve yıkayıp,süzün.
Düdüklü tencereye yağları alıp,eti soteleyin. Yeterince su ilave edip, tuz ve karabiber atıp, 30-40 dakika pişirin. Etleri suyundan kevgirle alıp, bir tabağa çıkarın.
Patatesleri ve havuçları yarım ay şeklinde doğrayıp, kızgın yağda hafif kızartın ve ayrı ayrı tabaklara alın.
Büyük ve geniş teflon bir bir tencerenin dibine 2 adet soğanı halka halka doğrayıp, döşeyin.
Soğanların üzerine kızarttığınız patatesleri döşeyin.
Patateslerin üzerine pişirip,süzdüğünüz etleri dizin.
Onun üzerine kızarttığınız havuçları dizin.
Onun üzerine süzüp, yıkadığınız bezelyeleri döşeyin.
Son olarak pirinçleri yayın ve etin suyundan çok az üzerine çıkacak kadar ilave edip; tuz ve karabiber ekleyin.
Ağzı kapalı olarak ve orta ateşte pişirin. Pişerken sık sık kontrol edin. Tahta kaşığın arkasıyla pirinçleri bastırın ve suyu azaldıkça et suyu ilave edin. Suyunu iyice çekmesi lazım. Bizimki biraz sulu kaldı ve çok az kenarlarından aktı.
Pirinçler piştiğinde maklubeniz hazırdır. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatıp, demlendirin.
Geniş bir tepsiye yada siniye maklube tenceresini dikkatli bir şekilde ters çevirin. Bu aşamada kenarlarından düşmemesi önemli. Bizim maklubenin bir kenarı çok az düştü.
Maklubenin kenarlarına bir salata, bir yoğurt şeklinde sunum yapın. Maklubenin özelliklerinden biride bu şekilde servis edilmesi.Yani salata ve yoğurtla.
Sonra tüm aile etrafına toplanıp, afiyetle yeyin.

DİĞER YEMEK TARİFLERİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN.

Etiketler:

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: