Arzumcum’s Blog

*** LOKUMLU KURABİYE ***

Posted on: Mart 20, 2009

Dünyaca ünlü Türk Lokumu kurabiyelere, keklere ve pastalara artı bir lezzet kazandırıyor. Lokum sevmeyen yoktur heralde.Birde benim gibi kurabiyede deneyin. Ağızda dağılan, içinden sürpriz lokum çıkan çok güzel, enfessss bir tat. ARZUYA GÖRE kesinlikle tavsiye olunur. Tarif için sevgili Yasemin’e çok teşekkürler.

*** LOKUMLU KURABİYE ***

MALZEMELER:
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yarım kg. lokum
Üzeri için, pudra şekeri

YAPILIŞI:
Yumuşak margarin ve pudra şekerini elinle iyice krema kıvamına gelene kadar yoğurun.
Sıvıyağ ekleyip,yoğurmaya devam edin.
Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Unu azar azar ekleyip, kıvamını ona göre ayarlayın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın.İçine bir tane lokum koyup, kapatın ve yuvarlak şekil verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 175 derecede üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyeleri 5 dakika dinlendirin ve üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
Nefis kurabiyeleriniz yenmeye hazırlar. AFİYET OLSUN.



DİĞER NEFİS KURABİYE TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: