Arzumcum’s Blog

*** VELİBAH ( PATATESLİ MAYALI ÇÖREK ) ***

Posted on: Mart 7, 2009


Velibah çerkezlere özgü bir hamur işiymiş aslında. Muhteşem bir lezzet.Biz Çorumlular hamur işlerine pek bir düşkünüzdür. Bizimde buna benzer yaptığımız mayalımız vardır.Velibahta mayalının patatesli olanı. Mayalı hamurlarda en önemli nokta unun kalitesidir. ÇORUM leblebisiyle olduğu kadar, unlarıylada meşhurdur. Çok iyi kalite buğdaydan üretilir ve her türlü hamur işinde çok güzel sonuçlar elde edersiniz. Yolunuz Çorum’a düşerse un almadan sakın dönmeyin. Ve bu nefis tarifi kesinlikle deneyin. Bu çok besleyici,doyurucu ve enfes tarif için sevgili Disal’e çok teşekkürler.


MAYALI ÇÖREK TARİFİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

*** VELİBAH ( PATATESLİ MAYALI ÇÖREK ) ***


MALZEMELER:
1 kg un
Yarım paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yoğurmak için, ılık su
İçi İçin;
5-6 adet patates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ-
Tuz- Pulbiber- Karabiber

Üzeri İçin; Tereyağ

YAPILIŞI:
Unu hamur yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın.
Ortasına maya ve şekeri koyun.
Üzerinede biraz ılık su döküp, maya kabarana kadar bekletin.
Unun kenarlarına tuz ilave edip, hamuru yoğurun.
Azar azar ılık su ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
1 saaat mayalandırın.
Hamur mayalanırken, iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için; patatesleri haşlayın ve ezin.
İçine, minik kıyılmış soğan, sıvıyağ, tuz ve baharatları ekleyip,karıştırın.
Hamuru bezelere ayırın ve elinizle çok küçük açtığınız bezelerin içine, patatesli içten koyup; büzdürerek kapatın.
Ek yerleri altta olacak şekilde hamurlarınızı önce biraz elimizle,sonrada oklavayla tavanızın büyüklüğünde ( servis tabağı kadar ) açın ve tavada arkalı-önlü pişirin.
Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
Pişen velibahları tereyağla yağlayıp, sıcak sıcak afiyetle yeyin.
Yanına mutlaka çay, kahvaltılık ve domates-salatalık öneririm.

DİĞER HAMUR İŞİ TARİFLERİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.

2 Yanıt to "*** VELİBAH ( PATATESLİ MAYALI ÇÖREK ) ***"

nefis görünüyor..ellerinize sağlık.bizde amasyalıyız bizde çok yaparız bu çörekten:)gerçekten güzel oluyo
*************
HOŞGELDİN GONCAGÜL.ZİYARETİN VE GÜZEL YORUMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.YİNE BEKLERİM.SEVGİLER.

Hemşehrim ellerine sağlık …

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: