Arzumcum’s Blog

* MANTAR MANTISI VE MANTAR BORANİ *

Posted on: Mart 7, 2009


Mantar severler için bu hafta sonu iki güzel tarifim var. Şahsen mantarın her türünü çok severim. Mantar boranide bunlardan birisi. Canım annem eskiden çok yapardı. Ondan öğrendiğim şekliyle şimdide ben yapıyorum. Borana olarakta bilinir. Susuz cacık gibi,muhteşemmmm. Diğer tarifim ise mantar mantısı. İlk kez denedim ve güzel oldu. Değişik ve hoş bir lezzet. Mantar mantısı tarifi için canım Ayşe’me çok teşekkürler. Her iki tarifide mutlaka deneyin derim.

*** MANTAR MANTISI ***


MALZEMELER:
500 gr. minik mantar ( sapları hariç )
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos için; 1 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
Pulbiber
YAPILIŞI:
Aslında orjinal tarifte mantar suda haşlanıyor ama mantar su çekince tadı bozulduğu için bende bu şekilde yaptım.
Mantarları yıkayın ve kurulayın.
Tencereye alın ve ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
Tuzunu atın ve karıştırın.
Kasede yumurtayı çırpın ve galeta ununu; tuzunu ekleyip,karıştırın.
Mantarları buna ilave edip, karıştırın.
Tavaya sıvıyağ koyup,kızdırın ve mantarları kızartın.
Kızaran mantarları fazla yağlarından arındırmak için, kağıt havlu üzerine alın.
Servis tabağına aldığınız mantarların üzerine bolca sarmısaklı yoğurt dökün.
Son olarak başka bir tavaya 1 kaşık sıvıyağı alın ve kızdırın.
İçine salçayı koyun ve çevirin.
Çok az su ekleyerek salçalı sosun kıvamını açın.
Ocağı kapatın ve pulbiberi ekleyin.
Bu sosu sarımsaklı yoğurt döktüğünüz mantar mantısının üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN.

myspace layouts codes

*** MANTAR BORANİ ***
MALZEMELER:
300-400 gr. mantar
1-2 kaşık sıvıyağ
Yoğurt, tuz
2 diş sarımsak
Üzeri için; 2 kaşık sıvıyağ
pulbiber

YAPILIŞI:
Mantarları yıkayın ve kurulayıp, minik minik doğrayın.
Tavada suyu çekinceye kadar pişirin.
1 kaşık yağı ve çok az tuzu ekleyip, biraz çevirin ve soğumaya bırakın.
Çorba kasesinden daha büyükçe bir kaseye yoğurdu alın ve sarımsakları içine ezin.Tuzunuda ekleyip, karıştırın.
Mantarları ilave edin ve karıştırın.Susuz cacık gibi olcak.
Üzeri için; yağı kızdırın ve ocağın altını kapatıp, pulbiberi atın.
Servis sırasında mantar boraninin üzerine pulbiberli yağı gezdirin.
AFİYET OLSUN.

 

 

 

 

 

MANTAR SOTE TARİFİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: