Arzumcum’s Blog

*** TAVUKLU-MANTARLI KREP SARMA ***

Posted on: Ocak 4, 2009

 

Herkese mutlu,sağlıklı,huzurlu ve hayırlı yıllar diliyorum.
Savaşların olmadığı, katliamların yaşanmadığı,bu yüzden kimsenin ölmediği,barış ve sevgi dolu nice uzun, güzel seneler yaşarız İNŞALLAH.
Sizleri enfes bir lezzetle başbaşa bırakıyorum.Başlı başına bir menü.Muhteşem bir tat. ARZUYA GÖRE kesinlikle denemenizi öneririm.

 

*** TAVUKLU-MANTARLI KREP SARMA ***

MALZEMELER:
KREP İÇİN:
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME:
500 gr. tavuk bonfile
250 gr. mantar
1 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve pulbiber
BEŞAMEL SOS:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı kaşar rendesi

YAPILIŞI:
Krep için; ılık süt,su ve sıvıyağı geniş bir kaba alın ve içine maya ile şekeri ekleyip,çırpın.
Üzerine tuz ve azar azar unu ekleyip,karıştırın.
Kıvamı akıcı bir hal alınca 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
Daha sonra tavayı biraz yağlayıp, bir kepçe ile krep harcından alıp; tavaya dökün ve pişirin.
Tüm malzeme bitene kadar bu işleme devam edin.
Pişen krepleri çok az yağlayın.
İç malzeme için; tavukları ve mantarları küp şeklinde doğrayıp,tavaya alın.
Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve yağını ekleyin.
Minik doğranmış soğan,biber ve sarımsağı ekleyip;soteleyin.
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve tekrar soteleyin
En son kıyılmış maydanoz,tuz ve pulbiberi ekleyin.
Krepleri tek tek bir tepsiye alarak, iç malzemeden kreplere uzunlamasına koyun ve sarın.
Yağlanmış borcama rulo olarak sardığınız krepleri dizin.
Beşamel sos için; tencereye yağı alıp, eritin ve unu ekleyin.
Unun rengi hafif dönene ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ekleyip,sürekli karıştırarak pişirin.
İçine karabiber ve tuzunu ekleyip; bu sosu kreplerin üzerine gezdirin.
200 derece fırında sos hafif kızarıp,pişene kadar tutun.
Fırından çıkarıp, üzerine rende kaşarı serpiştirin ve tekrar fırına verin.
Kaşarlar kızarınca krepleri fırından alın ve dilimleyip, servis edin.
AFİYETLER OLSUN.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: