Arzumcum’s Blog

*** KABAK GRATEN ***

Posted on: Aralık 24, 2008

Çok pratik ve değişik bir kabak yemeği. Kabakları değişik şekilde değerlendirmek ve sunmak isterseniz bu tarif tam size göre. Çocuklara kabak yedirmek içinde harika bir yöntem. Yumuşacık ,nefis bir yemek. Biz çok beğendik. Sizlerede tavsiye ederim.

DİĞER YEMEK TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

*** KABAK GRATEN ***

MALZEMELER:
5 adet kabak
3 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Kabakların kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
Diri kalacak şekilde az tuzlu suda haşlayıp; süzgece alın ve sularının süzülmesini sağlayın.
Çatal yardımıyla ezin ve fazla sularını avucunuzda sıkın.
Ezdiğiniz kabaklara az tuz ekleyip, ufak bir tepsiye döşeyin.
Tencereye yağı alın ve eritip, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak un pembeleşene kadar kavurun.
Çırpma teliyle bir yandan karıştırıp, bir yandanda sütü yavaş yavaş ilave edin.
Tuz ve karabiber ekleyin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak 6-8 dakika pişirin.
Bu sosu kabakların her yerine gelecek şekilde dökün.
Son olarak kaşar rendesini üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak dilimleyip, servis edin.
AFİYET OLSUN.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: