Arzumcum’s Blog

*** MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI ***

Posted on: Kasım 30, 2008

 

İlk defa bu şekilde patlıcan kızarttım. Çok değişik ve nefis bir lezzet. Özellikle patlıcan sevmeyen çocuklarım bu mısır unlu patlıcan kızartmayı çok sevdiler. Çıtır çıtır bir tat. İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, istersenizde akşam menüleri için harika bir seçenek. Tarifi Samsun’lu olan yan komşum Saliha hanımdan aldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. En azından bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim. AFİYET OLSUN.

DİĞER KAHVALTILIK TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.


*** MISIR  UNLU  PATLICAN  KIZARTMASI ***

MALZEMELER:
Kişi sayısına göre uzun-ince kemer patlıcan
Mısır unu
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz ve pulbiber

YAPILIŞI:
Patlıcanların saplarını kesin ve alacalı soyun.
Boyuna şeritler halinde kesin ve kaynar suda haşlayın.
Süzgece alıp, üzerlerine ağır bişeyler koyarak fazla sularının çıkmasını sağlayın. Böylece patlıcanın acı suyu çıkmış oluyor.
Bir tabağa mısır unu, tuz ve pulbiberi alıp, karıştırın.
İyice soğuyan patlıcanları bu mısır unlu karışıma bulayarak kızgın sıvıyağda arkalı-önlü kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havluya alınki, fazla yağları gitsin.
Son olarak, istediğiniz şekilde servis edip; afiyetle yeyin.

1 Response to "*** MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI ***"

çok tşk ederim deneyeceğim güzel görünüyor:)..

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: