Arzumcum’s Blog

*** CEVİZLİ KISIR ***

Posted on: Kasım 19, 2008

Kısır çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Birde böyle benim yaptığım ve çok sevdiğim gibi cevizli deneyin.İnanılmaz güzel ve nefis bir lezzeti var. Yerken ağzınıza ceviz parçaları ve kıtır kıtır salatalık kabukları geliyor. Salata sosu sayesindede çok hoş bir aroma ve tada sahip. Haydi hanımlar, ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin. Ayrıca bu tarifimi etkinliğe gönderiyorum. AFİYETLER OLSUN.


DİĞER KISIR TARİFİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

***** CEVİZLİ KISIR *****

 
MALZEMELER:
2 su bardağı köftelik bulgur ( düğül )
1 adet kuru soğan
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı ceviz kırığı
1 paket Knorr salata sosu ( fesleğenli-kekikli )
2 adet salatalığın kabuğu

2 adet limon suyu
Tuz, pulbiber, kimyon ve karabiber

YAPILIŞI:
2 bardak bulguru sıcak su ile ıslatıp, şişmesini sağlayın.
Tavaya minik doğradığınız soğanı ve sıvıyağı alıp, kavurun.
Soğan biraz kavrulunca cevizi ekleyip, onuda kavurun.
Salçasınıda ekleyip, birlikte çok az soteleyin.
Şişen bulgura bu karışımı ekleyin.
2 adet salatalığın kabuklarını derince soyun ve minik doğrayın.
Ve kalan diğer tüm malzemeyi ilave edip, iyice karıştırın.
Kısırınızı kalıba basıp, servis tabağına ters çevirin.
Dilediğiniz gibi süsleyip, afiyetle yeyin.

 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: