Arzumcum’s Blog

*** PATATESLİ PUF BÖREĞİ ***

Posted on: Kasım 16, 2008

 

Kahvaltıda ve çay saatlerinde hem leziz, hem pratik, hemde doyurucu puf böreklerine ne dersiniz? Özellikle çocuklar bu böreklere bayılıyor. Puf böreğini ilk defa patatesli yapıyorum. Yumuşacık, fısır fısır oldular. Mutlaka denemenizi öneririm. Tarif sevgili Oktay Ustadan.

DİĞER BÖREK VE HAMUR İŞİ TARİFLERİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.

***** PATATESLİ PUF BÖREĞİ *****

 MALZEMELER:

1 adet iri patates ( haşlanmış )

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt ( tepeleme )

1 paket kabartma tozu

Tuz

Aldığı kadar un

 Kızartmak için sıvıyağ

İÇ MALZEME:

1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Maydanoz ve pulbiber



YAPILIŞI:

İç mlzeme için; peynir, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi karıştırın.

Yoğurma kabına 1 adet iri ve haşlanmış patatesi rendeleyin.

Üzerine diğer malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.

Unladığınız tezgahta hamuru açın.

Hamurn uç kısmından biraz yukarı gelecek şekilde aralıklarla iç malzeme koyun.

İç malzeme üzerine hamuru kapatın ve D şeklinde kesin ( resimlerdeki gibi ) .

Kestiğiniz puf böreklerinizi kızgın sıvıyağda kızartın.

Börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarından kurtulun.

Sonrada çay eşliğinde afiyetle servis edip, yeyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: