*** AYALI ÇORBA ***
Posted Kasım 6, 2008
on:- In: ÇORBALAR | YÖRESEL LEZZETLER | YEMEKLER
- Yorum Yapın
![]() |
Hatay ( Antakya ) yöresine ait nefis bir tarif daha. Çok leziz, doyurucu ve besleyici bir lezzet. Hem çorba, hem yemek olarak yenilebiliyormuş. Tarif gönderen Şeyma hanım öyle diyor. Kendisine teşekkürler ediyorum. Ben denedim ve memnun kaldım. Sizlerde deneyin derim. Kolay gelsin.
MERCİMEKLİ ÇORUM ÇORBALARI İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.
ERZURUM ÇORBASI TARİFİ İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.
***********************************************
*** AYALI ÇORBA ***
MALZEMELER:
300 gr. yağsız, sinirsiz kırmızı et
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı pirinç
Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon
Kuru nane yada kıyılmış maydanoz
Ayrıca biraz sıvıyağ
YAPILIŞI:
Eti robotta çekip, püre haline getirin.
İçine tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.
Salçayı bir çay bardağı suyla açın.
Bir tepsiye biraz un koyun.
Etten minik parçalar koparın ve salçalı suya batırdığınız elinizle etleri misket şeklinde yuvarlayıp,köfteler yapın.
Bu minik köfteleri un koyduğunuz tepsiye dizin ve ileri geri sallayarak yapışmalarını önleyin.
Tavaya biraz sıvıyağ alıp, köfteleri kızartın.
Ayrı bir tencereye tereyağını koyup, eritin ve salçalı suyu ilave edip, soteleyin.
Yeteri kadar su, tuz, pulbiber ve kimyon ilave edin.
Su kaynayınca köfteleri ve pirinci ekleyin.
Pirinçler pişene kadar çorbanızı kaynatın.
Son olarak ocağı kapatıp, üzerine kuru nanesini serpiştirin.
İlk sıcaklığı çıkan çorbanızı servis edip, afiyetle yeyin.
AYRICA BİRBİRİNDEN NEFİS, MİSS GİBİ ÇORBA TARİFLERİMİ GÖRMEK İSTERSENİZ TIKLAYINIZ LÜTFEN.
Bir Cevap Yazın