Arzumcum’s Blog

*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***

Posted on: Ağustos 31, 2008

Herkese hayırlı, bereketli, sağlıklı ve güzel bir Ramazan diliyorum. İnşallah hakkıyla eda edebileceğimiz bir ay geçiririz. Çok güzel, dolu dolu ve keyifli bir tatilden sonra yine aranızdayım. Tatil resimlerimi düzenledikten sonra en kısa zamanda yayınlıycam inşallah. Yokluğumda beni ziyaret edip, güzel yorumlar ve mesajlar bırakan herkese çok teşekkürler ediyorum. Nefis tariflerim son hızıyla devam edecek inşallah. İşte o lezizmi leziz tariflerden biri daha. Özellikle sahur için nefis bir seçenek. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Tarif için sevgili eltime çok teşekkürler. Herkese kolaylıklar diliyorum.




*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***

MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( birinin sarısı üzeri için )
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
Aldığı kadar un

Ayrıca aralarına sürmek için sıvıyağ
Cevizli yapmak için bol ceviz kırığı

YAPILIŞI:
Malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru mayalandırmadan 3 eşit parçaya ayırın.
Bezenin ilkini servis tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.
Açtığınız yufkaya sıvıyağ sürün ve bohça şeklinde kapatın.
İkinci bezeyede aynı işlemi uygulayın.
Üçüncü bezeyide açın ve sıvıyağla yağladıktan sonra, diğer bohça şeklinde kapattığınız iki bezeyi son açtığınız yufkanın tam ortasına yerleştirin.
Bu şekildeki yufkayı yine bohça gibi kapatın ve tepsinizin büyüklüğüne göre açın.
Eğer cevizli kömbe yapmak isterseniz, aynı işlemleri yapın. Yalnızca yağladıktan sonra yufkalara bol ceviz kırığı serpin ve öyle kapatın.
Yağladığınız tepsiye açtığınız yufkayı yerleştirin.
Kare kare dilimleyin ve ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürün.
1 saat mayalandırın ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Bu ölçü tam bir fırın tepsisi için uygun. Ölçüyü kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz her türlü iç malzemeylede yapabilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN.

Reklamlar

8 Yanıt to "*** SADE VE CEVİZLİ KÖMBE ***"

canım benim aynı zamanda dönmüşüz hoşgeldin özledim seni nasılsın…Kömbe muhteşem görünüyor helede cevizli tam benlik:) ellerine sağlık..Hayırlı ramazanlar arkadaşıma çok öpüyorum kocaman sevgiler..

Canım,
hoşgeldin. Ellerine sağlık.Cevizli olurda güzel olmaz mı? Ramazan da denemek için çok güzel olur.
Ramazanının hayırlı olması dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Hoşgeldin!

Güzel bir tatil geçirmiş olmana sevindim,cevizli kömbe harika görünüyor…

sevgiler…

gerçekten nefis bir tarif…ellerine sağlık canım…

hayırlı ramazanlar…..

Canım hoşgeldin, güzel bir tatil geçirmene sevindim.Kömbe de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar diliyorum, sevgilerimle…

Canımmmm hoşgeldin kömbeler enfes ellerin dert görmesin,hayırlı ve bereketli ramazanlar dilerim,öptüm..

Canım öncelikle hoşgeldin demek istiyorum…Dönüşün muhtem olmuş…Kömbe harika görünüyor…Ben cevizlisine bayıldım…Ellerine sağlık…Hayırlı ramazanlar dilerim…
Sevgiler…

hoşgeldin canım özledik valla maşşallah döktürmüşsünde gelir gelmez ellerine sağlık nefis görünüyor yaprağı sormuşsun tabiki yaprak sarmadaki gibi yumuşacık olmuyor istersen yapraktan sıyırıpta yenebiliyor istersen yapraklada ben yapraklı yemeye bayılıyorum:))) ama denemeye değer öptüm sevgiler

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: