Arzumcum’s Blog

** MERCİMEKLİ HAMUR AŞI VE ÇATAL AŞI **

Posted on: Haziran 7, 2008


ÇORUM yöresine ait 2 nefis çorba tarifim var sizlere. Her iki çorbada çok besleyici, sağlıklı ve leziz. Asla çorbasız olmaz bizim sofralarımız. Gün aşırı çorba yaparım. Bu harika çorbalarımı canım annemden öğrendim. Çocuklar çok seviyorlar. Bende sık sık yapıyorum. Sağlıklı ve dengeli beslenme adına mutlaka deneyin diyorum bu güzelim çorbaları.

Bu muhteşem lezzetteki çorbalarımı etkinlik için sevgili kadınınmutfağı arkadaşımıza gönderiyorum. Kolay gelsin ve teşekkürler.Yine son anda yetişebildim. Ama öyle çoğaldıki bu etkinlikler, hangisine yetişeceğimi şaşırır hale geldim.

Diğer çorba tariflerimi görmek için lütfen burayı tıklayın.



*** MERCİMEKLİ HAMUR AŞI ***

MALZEMELER:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 su bardağı minik kare kesilmiş hamur ( Hamurları evde un,su,tuz ve yumurta ile hazırlayabilirsiniz. Yada marketlerden bulabilirsiniz. Ayrıca erişte ilede yapabilirsiniz )

2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz

Sosu için:

3 yemek kaşığı tereyağ

pulbiber ve nane

Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt


YAPILIŞI:

Yeşil mercimeği ayıklayıp,yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile pişirin.

Mercimek hafif diriyken içine hamurları atın.

Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın.

2 kaşık zeytinyağı ve tuzunu ekleyip, hamurlar pişene kadar pişirin.

Sosu için; ayrı bir tavada tereyağını kızdırın.

Pulbiber ve naneyi ekleyip, kavurun.

Çorbanın üzerine sosu gezdirin.

Tabağa alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

*******************************************************************




*** ÇATAL AŞI ***

MALZEMELER:

1 su bardağı yeşil mercimek

Yarım su bardağı yarma ( buğday kırığı )

2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz

Sosu için:

1 adet baş soğan

3 yemek kaşığı tereyağ

Pulbiber ve nane


YAPILIŞI:

Yeşil mercimeği ayıklayıp, yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ile pişirin.

Mercimek biraz diriyken içine yıkanmış yarmayı atın.

2 kaşık zeytinyağı ve tuzunu ekleyip, yarmalar pişene kadar pişirin.

Suyu azalırsa sıcak su ilavesi yapın.

Sosu için; tavaya tereyağını alın ve minik doğranmış soğanları bu yağda kavurun.

Üzerine pulbiber ve nane ekleyin.

Bu sosu çorbanın üzerine gezdirin.

Sıcacık, nefis çorbamız servise hazır.


AFİYETLER OLSUN. TEŞEKKÜRLER.



Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: