Arzumcum’s Blog

*** SOĞANLI – CEVİZLİ POĞAÇA ***

Posted on: Haziran 5, 2008

Herkese merhabalar. Yine muhteşem bir poğaça ile karşınızdayım. Bu poğaçayı ilk defa denedim ve sonuç süperrrrrrr. Favorilerim arasına girdi bile. Bundan sonra sık sık yapacağımdan eminim. Çok güzel kabardılar ve pofuduk pofuduk bir dokuya sahipler. Yerken o missss gibi soğan aroması ve ceviz kırığı sizi mest edecek. Poğaça etkinliği için değişik ve nefis bir tarif olsun istedim. Öylede oldu. Harikaydı. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Tam ağzınıza layık.

Bu enfes poğaçalarımı poğaça etkinliği için sevgili papatya68 arkadaşımıza gönderiyorum. Kolay gelsin ve teşekkürler.

Ayrıca kızıma yazdığınız güzel dilek ve dualarınız için hepinizden ALLAH razı olsun. TEŞEKKÜRLER CANLARIM.

Diğer hamur işi tariflerim için lütfen burayı tıklayın.




*** SOĞAN LI –CEVİZLİ POĞAÇA ***


MALZEMELER:

1 su bardağı ılık süt

2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için )

1 paket instant kuru maya ( dr.ouetker )

75 gr. margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

4 su bardağı un

Hamurun içine katmak için:

1 adet iri baş soğan ( piyaz doğranmış )

1 su bardağı ceviz içi ( iri kırılmış )

2 yemek kaşığı tereyağ

1 yemek kaşığı pulbiber


YAPILIŞI:

Öncelikle tavaya 2 kaşık tereyağı alın ve piyaz doğranmış soğanı soteleyin.

Soğanlara pulbiberi ekleyip, ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Unu ve tuzu bir kaba eleyin.

Şekeri ve mayayı üzerine serpiştirin.

Ilık sütüde üzerine gezdirin.

5 – 10 dakika sonra, maya kabarcıklanmaya başlayınca; yumuşamış margarini ve yumurtayı ilave edin ( yumurtanın birinin sarısı üzeri için ayrılacak ).

Yumuşak ve yapışkan bir hamur yoğurun.

Hamura sotelediğiniz soğanı ve cevizide ekleyip, tekrar yoğurun.

Hamurun üzerini örtüp, iki katı olana kadar mayalandırın ( 30- 45 dakika ).

Mayalanan hamurdan elinizi hafif yağlayıp, cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve elinizde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Üzerine birkaç damla suyla açtığınız yumurta sarısını sürün.

20 – 30 dakika arası tekrar tepside mayalandırın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından alıp, ARZUYA GÖRE sıcak sıcak servis edin.

Bu ölçülerden 20 adet poğaça çıkıyor. Aynı gün bitirmenizi öneririm. İçinde soğan olduğu için kokabilir. Ama zaten kapış kapış yendiği için hemen bitiveriyor. Kalırda kokar diye sakın endişelenmeyin. Eğer kalırsada dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kesinlikle deneyin diyorum. Kolay gelsin. Afiyetler olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: