Arzumcum’s Blog

** RENKLİ PATATES SALATASI **

Posted on: Mayıs 1, 2008

Görünümü ile gözlerimizi, tadı ilede midelerimizi bayram ettirecek bir tarifle karşınızdayım canlarım. Bu muhteşem salatayı mutlaka denemenizi öneririm. Hayran kalınacak güzellikte ve lezzette bir salata. Kesmeye bile kıyamadım valla. Misafirlerim için yapmıştım. Herkes bayıldı. Bu nefis salatanın tarifini sevgili canım Emelimden aldım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bana böyle güzel bir tarif kazandırdığı için. Diğer tüm tarifleri gibi buda süperdi. Ben kendimce değişiklikler yaptım her zamanki gibi. Denediğim tariflere mutlaka kendimden birşeyler katmaya çalışıyorum. ARZUYA GÖRE yani.

Bu muhteşem salatamı ** En Güzel Salata Yarışması ** için sevgili Sevile gönderiyorum. Ayrıca P.D.Ç.S.E.22 için balım Fatoşumada gitsin. Her iki arkadaşımada davetleri için teşekkkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

** RENKLİ PATATES SALATASI **

MALZEMELER:

8 adet iri patates

Kırmızı renk için : 2 adet domates

Sarı renk için: 1 küçük kutu konserve mısır

Yeşil renk için: 5 adet taze soğan ; 5 yaprak marul ; yarım demet maydanoz ; yarım demet dereotu

Turuncu renk için : 4 adet iri havuç

Mor renk için : 1 adet küçük mor lahana

Ayrıca zeytinyağı ; limon suyu ; tuz ; karabiber ; pulbiber

YAPILIŞI:

8 tane patatesi haşlayın, soyun.

4 tane ayrı ayrı kap hazırlayın.

Birine 4 tane patatesi , birine 2 tane patatesi , öbürüne 2 tane patatesi ve diğerinede kalan 2 tane patatesi ezin ( yada rendeleyin ).

Kırmızı renk için : 2 adet domatesi minik küp şeklinde doğrayın ve tuzlayın.

Sarı renk için : 4 tane ezdiğiniz patatese mısır, 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu , tuz , karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.

Yeşil renk için : Tüm yeşillikleri yıkayın, kurutun ve minik doğrayın. Ezilen 2 tane patatese bu yeşillikleri ilave edin. Tıpkı sarı renkte olduğu gibi 2 kaşık zeytinyağı , 2 kaşık limon suyu , tuz , karabiber ve pulbiber ilave edip; karıştırın.

Turuncu renk için : 4 adet havucu rendeleyin ve 2 kaşık zeytinyağında soteleyin. Soğuduktan sonra, diğer 2 tane ezilmiş olan patatese bu havuçları ilave edin. Diğer renklerde olduğu gibi bunada 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber katıp; karıştırın.

Mor renk için : Mor lahanayı rendeleyin yada ince kıyın. Kalan 2 ezilmiş patatese ilave edin. Bunada diğerleri gibi 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ; karıştırın.

Sıra geldi yerleştirmeye : Bunun için ; kek kalıbınıza streç film döşeyin.

İlk önce, doğradığınız domatesleri ( kırmızı renk ) döşeyin.

Onun üzerine, mısırlı patatesleri ( sarı renk ) döşeyin.

Onun üzerine, yeşillik olan patatesleri ( yeşil renk ) döşeyin.

Onun üzerine , havuçlu patatesleri ( turuncu renk ) döşeyin.

Son olarakta , mor lahanalı patatesleri ( mor renk ) döşeyin.

Salatanızı 2 saat buzdolabında bekletin.

2 saat sonunda dolaptan çıkarıp, servis tabağına ters çevirin.

Muhteşem salatanızı dilimleyip, servis edebilirsiniz.

Salatamızın tüm işlemleri böylece tamamlanmış oldu. Biraz uzun ve karışık gibi görünüyor ama aslında çok basit. Ben daha iyi anlaşılsın diye detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.

AFİYETLER OLSUN. HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: