Arzumcum’s Blog

** PATATES VE DEREOTLU POĞAÇA **

Posted on: Nisan 14, 2008

Kahvaltılar, misafirler, çocuklar v.s. Bu liste böyle uzar gider. Her türlü poğaça ihtiyacınız için bu nefis patatesli ve dereotlu poğaçaları tavsiye ederim. Yumuşacık ve çok leziz. İç malzemesindeki soğan ve dereotundan dolayı çok güzel bir tadı ve aroması var. Görüntüleride çok iştah açıcı doğrusu. ARZUYA GÖRE mutlaka deneyin.

Bu nefis poğaçalarımı NGR arkadaşımızın etkinliğine yolluyorum. Daveti için çok teşekkür ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

Diğer hamur işi tarifleri için lütfen burayı tıklayın.

** PATATES VE DEREOTLU POĞAÇA **


MALZEMELER:

75 gr. margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )

1 su bardağı ılık süt

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant kuru maya ( dr.oeutker )

2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )

4 su bardağı un

İÇ MALZEME:

3 – 4 adet patates ( haşlanmış ve ezilmiş )

1 adet orta boy kuru soğan ( piyaz doğranmış )

2 – 3 yemek kaşığı yağ ( tereyağ ve zeytinyağ karışımı )

2 – 3 yemek kaşığı dereotu ( ince kıyılmış )

Tuz, karabiber ve pulbiber

Üzerleri için: susam, çörekotu, haşhaş tohumu, kırmızı tozbiber ve pulbiber

YAPILIŞI:

Unu ve tuzu bir kaba eleyin.

Üzerine şeker ve mayayı serpiştirin.

Onların üzerinede ılık sütü gezdirin.

Maya kabarcıklar çıkarmaya başlayınca, yumuşak margarin ve yumurtaları ilave edin. Yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırın.

Yumuşak ve yapışkan bir hamur yoğurun.

Üzerini nemli bezle örterek iki misli oluncaya kadar mayalandırın.

Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın.

Bunun için; patatesleri haşlayın ve ezin.

Tavaya yağı alın ve piyaz doğranmış soğanı kavurun.

Soğanı ateşten alın ve patateselere ilave edin.

İnce kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve pulbiberide katıp; karıştırın.

Mayalanan hamuru 30 eşit parçaya ayırın ve beze yapın.

Herbir bezeyi elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.

Ortalarına iç malzemeden koyup, kapatın ve yuvarlayın.

Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye, ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin ve 10 dakika mayalandırın.

Yumurta sarısını çok az bir su ile çırpın ve poğaçaların üzerlerine sürün. En son üzerlerine susam, çörekotu, haşhaş tohumu, tozbiber ve pulbiber serpiştirin.

180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sıcacık, yumuşacık, miiisss gibi poğaçalarınız servise hazır.

AFİYETLER OLSUN. TEŞEKKÜRLER.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: