Arzumcum’s Blog

** MERCİMEK KÖFTE **

Posted on: Mart 29, 2008

BAYILIRIZ BİZİM EVDE MERCİMEK KÖFTEYE. ÇOK SIK YAPARIM. HELE ÇOCUKLAR ÇOK SEVEREK YİYORLAR. TÜM HANIMLAR BU KÖFTEYİ BİLİR VE YAPARLAR. BUDA BENİM KÖFTEM. YAPIMIDA ÇOK KOLAY. LEZZETİ HARİKA. ÖZELLİKLE ACI VE EKŞİYİ SEVENLER İÇİN BİRE BİR. TAM BENLİK YANİ. ARZUYA GÖRE MUTLAKA DENEYİN. AFİYETLER OLSUN.

ANTEP USULÜ ÇİĞ KÖFTEYİ VE PATATESLİ ÇİĞ KÖFTEYİ GÖRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYIN.

** MERCİMEK KÖFTE **

MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK

1 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR ( DÜĞÜL )

1 ADET BAŞ SOĞAN

5 – 6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

YARIM DEMET TAZE SOĞAN

YARIM DEMET MAYDANOZ

2 ADET LİMON SUYU

TUZ VE BOL ACI PULBİBER

AYRICA BOL KIVIRCIK, LİMON VE KÖPÜKLÜ AYRAN

YAPILIŞI:

Mercimeği üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Ocağı kapatın ve üzerine köftelik bulguru ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun şişmesini sağlayın.

Bir tavaya minik doğradığınız baş soğanı ve yağı alın.

Soğanı kavurun ve üzerine salçaları ekleyin.

Hepsini biraz kavurup, mercimeğe ekleyin.

Üzerine limon suyu, tuz, ve biberi ilave edin.

İnce doğranmış yeşil soğan ve kıyılmış maydanozuda ekleyin.

Tüm malzemeyi iyice yoğurun.

Elinize küçük parçalar alarak, avucunuzda şekil verin.

Kıvırcık koyduğunuz servis tabağına köfteleri döşeyin.

Bol köpüklü ayranla birlikte marula sarılmış köftelerinizi, üzerine limon sıkarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: