Arzumcum’s Blog

** PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ **

Posted on: Mart 16, 2008

ŞİMDİYE KADAR HİÇ ÇARŞAF BÖREĞİ YEMEDİYSENİZ BÜYÜK BİR KAYIPTASINIZ. ÖYLE NEFİS BİR LEZZETKİ ANLATAMAM. EN SEVDİĞİM BÖREKLERDEN BİRİDİR. BU NEFİS TARİFİ MUTLAKA DENEMENİZİ ÖNERİRİM. TARİF SEVGİLİ NİNOYA AİT. KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM. BEN DAHA ÖNCE SADECE SU İLE YAPARDIM. AMA BU TARİFTE SÜT OLDUĞU İÇİN İLGİMİ ÇEKTİ. BİDE BÖYLE DENEDİM. NE İYİ ETMİŞİM. ÖYLE YAPIMIDA GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ HİÇTE ZOR DEĞİL. HEM GÖRÜNÜM, HEM LEZZET OLARAK ŞAHANE BİR BÖREK. KESİNLİKLE DENEYİN. KOLAY GELSİN.

** PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ **

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN: 1,5 SU BARDAĞI SU

1 SU BARDAĞI SÜT

1 TATLI KAŞIĞI TOZ MAYA

1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

TUZ VE ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN: 4 ADET PATATES

1 ADET BAŞ SOĞAN

1 KASE KIYMA

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

TUZ, KARABİBER VE PULBİBER

ÜZERİ İÇİN: 1 ADET YUMURTA SARISI

ARALARINA SÜRMEK İÇİN: 1 KASE SIVIYAĞ

YAPILIŞI:

Su ve sütü ılıtın. Yoğurma kabına alın.

İçine maya ve sıvıyağ koyup, 5 dakika bekletin.

Un ve tuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğurun.

Hamuru yarım saat mayalandırın.

O sırada iç malzemeyi hazırlayın.

Bunun için patatesleri rendeleyin ve soğanı minik minik doğrayın.

Tavaya yağı alın ve soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip biraz daha kavurun.

Rendelediğiniz patateslerin suyunu elinizle sıkın ve tavaya ekleyin.

Tuz ve biberleride ekleyip, biraz daha kavurun.

Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölün.

Her bir parçayı tabak büyüklüğünde açın.

İlk parçayı yağlanmış bir tabağa koyun.

Tüm bezeleri arkalı, önlü fırçayla yağlayıp; üst üste koyun.

Masanın üzerine temiz bir börek bezi serin.

Bezeyi alıp, bezin üstüne koyun ve yavaşça kenarlarından çekerek büyültün.

Her iki paralel kenarına iç malzeme koyun.

Bezi yavaşça kaldırarak iki kenarında rulo olmasını sağlayın.

Yağlanmış tepsiye yuvarlayarak yada düz bir şekilde dizin.

Diğer tüm bezelerede aynı işlemi uygulayın.

Üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp, 5 dakika dinlendirin.

Sonra istediğiniz gibi dilimleyip, servis edin.

RESİMLERLE DETAYLI BİR ŞEKİLDE ANLATMAYA ÇALIŞTIM AMA UMARIM BAŞARILI OLMUŞUMDUR. MUTLAKA DENEMELİSİNİZ BU MUHTEŞEM BÖREĞİ. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: