Arzumcum’s Blog

** DOLMA PASTA **

Posted on: Mart 7, 2008

BU NEFİS PASTAYI İLK BLOG AÇTIĞIM ZAMANLARDA YAPMIŞTIM. AMA SONRADAN NASIL YAPTIM BİLMİYORUM AMA YANLIŞLIKLA SİLMİŞİM. BELKİ ARANIZDA HATIRLAYANLAR VARDIR. ŞİMDİ TEKRAR YAYINLAMAK İSTEDİM. BU MUHTEŞEM LEZZET ARADA KAYNASIN İSTEMEDİM. TABİ BU ARADA YAZI SİLİNİNCE YORUMLARDA UÇTU GİTTİ. UMARIM O GÜZELİM YORUMLARINIZI BENDEN ESİRGEMEZSİNİZ. ARZUYA GÖRE BU HARİKA PASTAYI MUTLAKA DENEMENİZİ ÖNERİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

** DOLMA PASTA **


MALZEMELER:

KEK İÇİN:

3 YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

2 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

KREMA İÇİN:

3 SU BARDAĞI SÜT

6 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

5 YEMEK KAŞIĞI UN

2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

1 PAKET VANİLYA

MERCİMEK BÜYÜKLÜĞÜNDE DAMLA SAKIZI

1 – 2 ADET MUZ

50 GR. MARGARİN

ISLATMAK İÇİN: 1 SU BARDAĞI SÜT

ÜZERİ İÇİN: 1 PAKET ÇİKOLATA SOS ( 2 SU BARDAĞI SÜT )

SÜSLEMEK İÇİN: HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:

Kek için olan malzemeleri sırasıyla çırpın.

Yuvarlak ve yağlanmış bir tepsiye harcı boşaltın.

175 derecede pişirin.

Kek soğurken kremayı hazırlayın.

Bunun için; margarin ve muz hariç krema için olan malzemeleri tencereye alın.

Karıştıra karıştıra pişirin.

Ocağı kapatıp, margarin ve minik doğradığınız muzları ekleyin.

Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.

Aynı çapta yuvarlak bir kaseye kekin bir parçasını düzgünce yerleştirin.

İçine kremayı boşaltın ( resimlerdeki gibi ).

Onun üzerine kekin diğer parçasını kapak olarak kapatın.

Üzerinden ve kenarlarından süt ile ıslatın.

Süt ile ıslatmamızın nedeni; pasta kaseden kolay ayrılsın diye.

Ayrıca kekimizin ıslak ve yumuşak bir dokusu oluyor.

Bir gece buzdolabında bekletin.

Ertesi gün pastamızı kalıbı ters çevirip, düzgün bir şekilde servis tabağına alın.

Pastanın kaseden ayrılması 5-10 dakika sürebilir. Hiç acele etmeyen bekleyin. Yavaş yavaş servis tabağına düşecektir.

2 bardak süt ile çikolata sos yapın.

Pastanızın her yerine gelecek şekilde çikolata sosu dökün.

Üzerine bol hindistan cevizi serpin.

Tekrar buzdolabına kaldırın ve yarım saat dinlendirin.

Pastamızı dilimleyerek servis edin. Kesinlikle denemeniz gereken enfes bir lezzet. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: