Arzumcum’s Blog

** SUSAMLI – TAHİNLİ KEK **

Posted on: Şubat 29, 2008

MİSAFİRLERİME YAPTIĞIM BU NEFİS KEKİ SİZDE ÇOK BEĞENECEKSİNİZ. ÇÜNKÜ HERKES TADINA VE AROMASINA HAYRAN KALDI. BU TARİFİ CANIM NURCAN’IMDA GÖRÜP, DENEDİM. İNANIN BANA NEFİS BİR LEZZETİ VAR. SİZDE DENEYİN MUTLAKA. PİŞMAN OLMAZSINIZ. DİĞER KEK TARİFLERİ İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN. AFİYETLER OLSUN.

** SUSAMLI – TAHİNLİ KEK **

MALZEMELER:

3 YUMURTA

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 BARDAK SIVIYAĞ

1 ÇAY BARDAĞI TAHİN

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

3 SU BARDAĞI UN

1 PAKET VANİLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

SUSAM

YAPILIŞI:

Susam hariç tüm malzemeyi sırasıyla çırpın.

Kek kalıbını margarinle yağlayın.

Kalıbın her yerine bolca susam serpin.

Kalıp yağlandığı için susamlar kalıba yapışacaktır.

Çırptığınız kek harcını kalıba boşaltın.

175 derecede pişirin.

Fırından çıkan keki 15 – 20 dakika dinlendirin.

Keki servis tabağına ters çevirin.

Dilimleyerek afiyetle yeyin ve mutlaka bu tarifi deneyin.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: