Arzumcum’s Blog

*** SÜTLAÇ ***

Posted on: Şubat 22, 2008


CANIM ANNEMDEN ÖĞRENDİĞİM VE ÇOK SEVDİĞİM BİR SÜTLAÇ TARİFİ VAR BUGÜN. PİŞİRME ŞEKLİ BİRAZ DEĞİŞİK. YAPIMI ÇOK PRATİK. HEM HAFİF, HEMDE ÇOK GÜZEL BİR LEZZET. BİZİM EVDE ÇOK SEVEREK TÜKETİLEN BİR TATLIDIR SÜTLAÇ. HALA DENEMEDİYSENİZ BU TARİFLE MUTLAKA DENEYİN DERİM BEN. DİĞER TATLI TARİFLERİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN LÜTFEN.

*** SÜTLAÇ ***

MALZEMELER:

2 LİTRE SÜT

1 SU BARDAĞI PİRİNÇ

1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

1 PAKET VANİLYA

ÜZERİ İÇİN TARÇIN

YAPILIŞI:

BU ÖLÇÜLERDEN EPEY BİR SÜTLAÇ ÇIKIYOR. SİZ İSTERSENİZ ÖLÇÜYÜ AZALTABİLİRSİNİZ.

Tencereye sütü ve pirinci alın.

Hafif ateşte kaynamaya bırakın.

Pirinçler pişip,süt hafif koyulaşınca şekeri ve vanilyayı ilave edin.

Tekrar kaynatıp,sütlacın kıvama gelmesini sağlayın.

Bu arada sık sık karıştırınki dibi tutmasın.

İyice yoğunlaşan sütlacın altını kapatın ve sıcakken kaselere boşaltın.

Üzerini tarçınla süsleyip, servis edin.

İster sıcak, ister soğuk servis edebilirsiniz.

ARZUYA GÖRE mutlaka biraz buzdolabında bekletin. Ben sütlacı soğuk seviyorum. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: