Arzumcum’s Blog

** TALAŞ BÖREĞİ **

Posted on: Şubat 4, 2008

<< PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13 >>

BU HAFTAKİ ETKİNLİĞE SEVGİLİ HÜNERLİELLER EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR. BENDE TALAŞ BÖREĞİMLE KATILIYORUM. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM. GEREK MİSAFİRLERİNİZ İÇİN OLSUN, GEREKSE KENDİ SOFRALARINIZ İÇİN OLSUN HARİKA BİR TARİF. HERKESE TAVSİYE EDİYORUM. DİĞER HAMUR İŞLERİNE BURDAN TIKLAYARAK ULAŞABİLİRİSNİZ.

** TALAŞ BÖREĞİ **

MALZEMELER:

20 ADET MİLFÖY HAMURU

1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ KUŞBAŞI ET

1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ KÜP HAVUÇ

1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ KÜP PATATES

1 ÇAY BARDAĞI KONSERVE BEZELYE

1 BAŞ SOĞAN

3 KAŞIK YAĞ ( TEREYAĞ-ZEYTİNYAĞ KARIŞIMI )

MAYDANOZ, TUZ, PULBİBER, KARABİBER, KİMYON VE KEKİK

ÜZERİ İÇİN: 1 ADET YUMURTA SARISI VE SUSAM

BU ÖLÇÜLERİ AZALTIP, ÇOĞALTABİLİRSİNİZ. AYRICA ET YERİNE TAVUK YADA KIYMA KULLANABİLİRSİNİZ. VE SEBZELER İÇİN HAZIR KONSERVE GARNİTÜR KULLANABİLİRSİNİZ.

YAPILIŞI:

Önce küp küp doğradığınız et, patates ve havucu suyla haşlayın. İster ayrı ayrı, ister birlikte haşlayın. Bu tamamen sizin tercihiniz. Suyunu süzün ve bir tabağa alın ( bu suyu çorba yada pilav yapımında kullanabilirsiniz). Tavaya yağı ve küp doğranmış soğanı alın. Kavurun. Üzerine haşlanan et, patates, havuç ve bezelyeyi koyun. Biraz daha kavurun. Maydanoz, tuz ve baharatları ekleyip, ocağı kapatın. Milföy hamurlarını temiz bir tezgaha sıralayın. Ortalarına harçtan birer kaşık koyun ve zarf şeklinde kapatın ( resimdeki gibi ). Tepsiye yağlı kağıt serin ve hamurları ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ekin. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan börekleri sıcak sıcak servis edin. Eğer börekleriniz artarsa ertesi güne bekletmeyin. Mutlaka donduruya koyun. Sonra lazım olunca tekrar çıkarır ve kullanırsınız. Gerçekten harika bir lezzet. ARZUYA GÖRE kesinlikle denemelisiniz. Hem pratik, hem leziz. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: