Arzumcum’s Blog

** BAL KABAĞI PASTASI **

Posted on: Ocak 26, 2008

İŞTE SİZLERE NEFİS, PRATİK VE ŞIK BİR PASTA. BU TARİFİ SEVGİLİ GÖNÜLDE GÖRMÜŞTÜM. VE HEMEN DENEMELİYİM DEDİM. VE KABAK TATLISI YAPTIĞIM BİR GÜNÜN ERTESİNDE, ARTA KALAN KABAK TATLILARIMI DEĞERLENDİRMEK VE NEFİS BİR PASTA ELDE ETMEK İÇİN BU TARİFİ UYGULADIM. HEMDE ÇAT KAPI GELEN MİSAFİRLERİME. ÇOK PRATİK VE ZAMAN ALMAYAN BİR LEZZET. BAYILA BAYILA YEDİK VE HERKES ÇOK BEĞENDİ. TEŞEKKÜRLER GÖNÜLCÜM. KESİNLİKLE TAVSİYE OLUNUR. DENEYİN, ÇOK BEĞENECEKSİNİZ.

DAHA ÖNCEDE BAL KABAKLI TURTA YAPMIŞTIM.ONUN TARİFİNEDE BURADAN TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

** BAL KABAĞI PASTASI **

MALZEMELER:

2 TABAK KADAR KABAK TATLISI

1 PAKER PÖTİBÖR BÜSKÜVİ

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ

1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

ÜZERİ İÇİN:

1 POŞET KREM ŞANTİ

YARIM SU BARDAĞI SÜT

SÜSLEME İÇİN:

DAMLA ÇİKOLATA

HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:

Yaptığınız kabak tatlısından arta kalan 2 tabak kabağı çatalla ezin. İçine ufalanmış büsküvi, ceviz, damla çikolata ve tarçını katın. Kaşıkla iyice karıştırıp, borcama dökün. Üzerini düzleyin. Yarım bardak süt ile yaptığınız şantiyi pastanın üzerine yayın. En üste bol hindistan cevizi ve damla çikolata ile süs yapın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Kare dilimleyip, servis edin. Hem pratik, hemde harika bir lezzet. ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz. Nefis bir pasta. Özellikle acil ve çat kapı misafirler için ideal. Hazırlama süresi 15-20 dakika. Tabi daha önceden yapılmış kabak tatlınızın olması şart. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: