Arzumcum’s Blog

*** DAMLA KURABİYE ***

Posted on: Aralık 17, 2007

CANIM ARKADAŞIM ,Bİ DENEM AYŞEM DAVETİYE GÖNDERMİŞ. SEVE SEVE İCABET ETTİM. BAŞIM GÖZÜM ÜSTÜNE. İŞTE TARİFİM. NEFİS BİR KURABİYE. CANIMCIM KOLAYLIKLAR DİLİYORUM. DİĞER NEFİS TARİFLERE ULAŞMAK İÇİN www.keskinlininmutfagi.blogcu.com ADRESİNE TIKLAYIN LÜTFENNN.

*** DAMLA KURABİYE ***


MALZEMELER:

250 GR. MARGARİN ( oda sıcaklığında )
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 YUMURTANIN AKI
3,5 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU

ÜZERİ İÇİN: PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

Margarin, şeker ve yumurta akını yoğurun.Üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. İyice yoğurarak güzel bir hamur yapın. Hamurdan fındıktan büyük, cevizden küçük parçalar koparın. Bunları elle yada tezgahta rulo yapın ( daha iyi anlaşılsın diye resimledim.alttaki resimler size bir fikir olabilir ). Bu rulonun iki ucunu birleştirin ve yağmur damlası şekli verin ( kurabiyemiz adını burdan alıyor ). Yağlanmış tepsiye yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. 175 derecede 15 – 20 dakika arası pişirin. Kurabiyelerimiz fazla pişmeyecek. Üzerleri beyaz kalacak. Fırından çıkan kurabiyeleri hemen bir borcama alın. Sıcakken üzerine bol pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Un kurabiyesi tadında yağmur damlalarınız oldu. Kesinlikle deneyin. Nefis ve kolay bir kurabiye tarifi. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: