Arzumcum’s Blog

*** BAL KABAKLI TURTA ***

Posted on: Aralık 3, 2007

SEVGİLİ ARKADAŞIM www.guldencehobi.blogcu.com BENİ ETKİNLİĞE DAVET ETTİ. KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM. İŞTE TARİFİM:

*** BAL KABAKLI TURTA ***


MALZEMELER:

HAMURU İÇİN:

150 GR. MARGARİN

1 YUMURTA

4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ (SİLME)

1 PAKET VANİLYA

YARIM PAKET KABARTMA TOZU

1 FİSKE TUZ

2,5 SU BARDAĞI UN


ÜZERİ İÇİN:

5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ BAL KABAĞI

2 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI

2 TANE KARANFİL


YAPILIŞI:

Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre merdaneyle açın ve tepsiye yayın.175 derecede pişirin (fazla kızartmayın). Hamur pişerken üst malzemeyi hazırlayın. Bunun için 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağını bir tavaya alın. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 2 tane karanfil atın. Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin. İçine 1 su bardağı bıçakla doğranmış ceviz içini katın. Biraz daha pişirip, ocağı söndürün. Pişen hamuru fırından alıp, üzerine kabakları güzelce yayın. Tekrar fırına verip, 10-15 dakika daha pişirin. Turtamız afiyetle yenmeye hazır. İnanılmaz nefis bir lezzet. Ilınan turtayı kesip, servis edin. ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz. AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: