Arzumcum’s Blog

***** ARZUM TATLIM *****

Posted on: Kasım 20, 2007

VEE GELELİM TATLIMIN TARİFİNE. BU BENİM ÇOK ÖZEL VE ENFES BİR NUMARALI TATLIMDIR. ÇOK ÖZEL MİSAFİRLER İÇİN YAPARIM. GERÇEKTEN LEZZETİNE DOYUM OLMAZ. HİÇ TATLI SEVMEYEN BİRİ BİLE TEPSİNİN YARISINI YİYEBİLİR. O DERECE YANİ.MUTLAKA DENEYİN. ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ BİR TATLINIZ OLMUŞ OLUR.AFİYET OLSUN.TEŞEKKÜRLER.

***** ARZUM TATLIM *****

MALZEMELER:

KREMASI İÇİN:

1 KG. SÜT

3 KAHVE FİNCANI ŞEKER

3 KAHVE FİNCANI UN

100 GR. MARGARİN

1 PAKET VANİLYA

ÇİKOLATA SOS İÇİN:

3 YUMURTA

2 KAHVE FİNCANI ŞEKER

2 KAHVE FİNCANI KAKAO

100 GR. ERİTİLMİŞ MARGARİN

1 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI:

Önce kremamızı yapalım. Bunun için 1 kg. sütü tencereye alın. İçine şeker ve unu koyup güzelce çırpın. Ocağın altını yakıp hafif ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Krema kıvama gelince ocağı kapatıp içine 100 gr. margarin ve vanilyayı koyun. Margarin kremanın içinde eriyene kadar çırpın. Kremamız hazır. Dikdörtgen borcam tepsiyi suyla ıslatıp suyunu iyice boşaltın. Kremamızı tepsiye dökün. İlk aşama tamamlanmış oldu (ben tüm pasta kremalarımda bu tarifi kullanırım.gerçekten çok nefis bir krema).

Gelelim çikolata sosuna. Bu kısım çok önemli. Tatlımın bütün özelliği bu sosta gizli. Ben defalarca denedikten sonra bu yöntemi buldum. Robotun doğrayıcı kısmına (bıçaklı olan) 3 yumurta ve şekeri koyup 2-3 dakika çırpın.

Üzerine kakaosunu ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Üzerine eritip soğuttuğunuz 100 gr. margarini ve vanilyayı koyup 2-3 dakika daha çırpın.

Sosumuzda hazır. Bu sosu soğuyan kremamızın üzerine döküyoruz. İkinci aşamada böylelikle tamamlanmış oldu. Bir gece buzdolabında bekletip, ertesi gün kare kare dilimleyip servis ediyoruz. Ve afiyetle yiyoruz.

Bu sos üzerine kesinlikle sos tanımam. Kıvamı çok yoğun ve bitter çikolata tadında. Vee asla yumurta kokmuyor.

Tatlımızı akşamdan yapıyoruz. Bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.

Canlarım sizlere tüm püf noktalarını verdim. Gerisi size kalmış.

ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz. Pişman olmazsınız.

Yaparsanız, yerken benimde kulaklarımı çınlatırsınız.AFİYET OLSUN.

Reklamlar

4 Yanıt to "***** ARZUM TATLIM *****"

tatlıyı denedim çok harika oldu herkeze tavsiye ediyorum.
*********************
HOŞGELDİN GÜLCAN. ZİYARET VE YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER.TATLIYI DENEYİP,BEĞENMENE ÇOK SEVİNDİM.ELLERİNE SAĞLIK.AFİYETLER OLSUN.HER ZAMAN BEKLERİM.SEVGİLER.

bende denemeyi dusunuyorum tarifinizi suana kadar tariflerinizden yana hic husrana ugramadim:)AMA BU CIKOLATA SOS PISMIYOR YANI CIG YUMURTA OLACAK ZAZRLI DEGIL MI PISEN BIR CIKOLATA SOS YAPSAK OLMAZ MI:)ACIL CEVAP
*****************
Hoşgeldin ASLI. Tatlının üzerine hazır çikolata sos yada dilediğin herhangi bir sos kullanabilirsin.kolay gelsin.yine beklerim.sevgiler.

tesekkür ederim cevabiniz icin ama verdiginiz sosun yerini tutacak mi digerleri??Cig yumurtaya takildim sadece en iyisi sizin tarifi uygulamak:)
***************
Rica ederim.Bu özel bir sos.Hazır soslar bu sosun yerini tabiki tutamaz ama yinede siz bilirsiniz.Çiğ yumurta meselesine hiç takılmayın bence.Çünkü o kadar çok çırpılıyorki,pişmiş kadar oluyor yumurtalar.Umarım dener ve beğenirsiniz.kolay gelsin.sevgiler.

ben daha 11 yaşımdayım gerçek ssöylüyorum ben b unu yaparıma abi ya ne var bunda ya !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: