Arzumcum’s Blog

*** ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA ***

Posted on: Kasım 16, 2007


HEMEN HEMEN TÜM HANIMLAR YAPRAK SARMAYI BİLİR.BEN HEM PİRİNÇLİ, HEM KIYMALI HEMDE YARMALI SARARIM.AMA BU DEFA BİLMEYENLER VARSA DİYE YARMALI (buğday kırığı) SARDIM.ELİMDE HİÇ AZA GİTMEZ.BU SARDIĞIM YAPRAKLARDAN İKİ GÜVEÇ ÇIKTI.ONUN İÇİN ÖLÇÜYÜ GÖZ KARARI VERİYORUM.SİZ KENDİNİZE GÖRE AYARLARSINIZ CANLARIM.VEE BU İKİ GÜVEÇ DOLUSU YAPRAK AYNI GÜN BİTTİ.ÇOK GÜZEL OLUYOR.ARZUYA GÖRE BİRDE BENİM TARİFİMLE DENEYİN YAPRAK SARMAYI DERİM BEN.

*** YAPRAK SARMA ***

MALZEMELER:

İstediğiniz kadar asma yaprağı

yarma

zeytinyağı

soğan, sarımsak

salça, limon suyu

maydanoz, dereotu

tuz, pulbiber

YAPILIŞI:Önce zeytinyağında minik minik doğradığımız soğanları ve sarımsakları kızartıyoruz.Salçasını ve yarmayı ekliyoruz.İnce kıyılmış maydonoz ve dereotunuda katıyoruz.Tuz, pulbiber ve limon suyunu ekleyip tüm malzemeyi biraz kavuruyoruz.İç malzememiz hazır.Yapraklarımızı içine malzeme koyarak sarıyoruz.Sardığımız yaprakları düzgün bir biçimde güvece diziyoruz (ben yaprağı hep güveçte pişiririm.tadına doyum olmaz).Üzerine sıcak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.Suyu eksildikçe ilave ediyoruz.Piştikten sonra üzerine salçalı sos yada yoğurtla servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.

Reklamlar

1 Response to "*** ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA ***"

valla ne diyeyim. internette gezerken böyle güzel bir sayfa buldum.ellerinize sağlık.her erkeğe böyle bir eş lazım bence 🙂 harikasınız paylaşımlarınızı için teşekkürler.eğer birgün evlenirsem eşime bu siteyi önereceğim. saygılarıma.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: