Arzumcum’s Blog

** ÇİNGEN KEBABI **

Posted on: Kasım 3, 2007

CANIM ANNEM YILLAR ÖNCE ADANA’DA BULUNMUŞ.BU KEBABI ORDA ÖĞRENMİŞ.BİZE HEP YAPARDI.HALADA YAPAR.BABAM BAYILIR.BENDE ONDAN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUM.ÇOCUKLARA PATLICANI SEVDİRMEK ADINA.ÖZELLİKLE KAHVALTIDA ÇOK GÜZEL OLUYOR.BEN ÇOK SEVİYORUM.TARİFİ GÖZ KARARI VERİYORUM.


** ÇİNGEN KEBABI **


MALZEMELER:

4 adet uzun,iri kemer patlıcan

3 adet yumurta

1 baş soğan

4 adet sivri biber

4 diş sarımsak

100 gr. kavrulmuş kıyma

2 adet domates

2 kaşık tereyağ

tuz, pulbiber, karabiber

1 tutam maydanoz

1 adet limon

YAPILIŞI:

Önce patlıcanlar közlenir.

Kabukları temizlenip küp küp doğranır.

Tavaya yağ alınıp,eritilir.

Küçük doğradığımız soğan, biber ve sarımsak yağla

kavrulur.

Ardından kıyma ve küp doğranmış domatesler eklenir.

Biraz daha kavurup patlıcanlar eklenir.

Yavaş yavaş çevrilerek sotelenir.

Tuzu, pulbiberi, karabiberi ve kıyılmış maydanoz eklenir.

Üzerine yumurtalar kırılır.

Fazla yaymadan yumurtalar pişene kadar beklenir.

Hepsi bu kadar.Kebabımız servise hazır.Servis tabağına aldığımız kebabımızın üzerine bol limon sıkılıp, afiyetle yenir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: