Arzumcum’s Blog

*** FASULYE PASTASI ***

Posted on: Ekim 29, 2007

CANIM ANNEM BURSA’YA DAYIMIN YANINA GİTMİŞTİ.

DÖNÜŞTE BANA ÇOK SEVDİĞİM O MEŞHUR KESTANE ŞEKERLERİNDEN GETİRMİŞ.BENDE BUNLARI DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM.TABİ ELİMDE NE KADAR KALABİLDİYSE.BİZ HEPSİNE BİRDEN HÜCUM ETTİKTE.ELİMDE BORCAM YEMEKLERİ DERGİM VARDI.BURDAN BİR TARİFİ UZUN ZAMANDIR DENEMEK İSTİYORDUM.ÇOK DEĞİŞİK VE İLGİ GELMİŞTİ BANA.İŞTE OGÜN BUGÜN.DENEDİM VE SONUÇ SÜPER.ÖZELLIKLE EŞIM ÇOK BEĞENDİ.ÜZERININ SÜSLEMELERİNİDE O KESTANE ŞEKERLERİYLE YAPTIM.TARİFİ BİREBİR UYGULADIM.YALNIZ VANİLYAYI BEN EKLEDİM.FASULYENİN KOKUSUNU ALSIN DİYE.ONUN DIŞINDA ORJİNAL TARİFİ VERİYORUM.ÇOK YUMUŞAK VE GÜZEL BİR PASTA OLDU.DEĞİŞİKLİK SEVENLER VE YENİLİİLER MUTLAKA DENEMELİ.AYRICA BU TARİF BORCAM YEMEKLERİ YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ KAZANMIŞ.

*** FASULYE PASTASI ***

MALZEMELER:

3 YUMURTA
200
GR. KURU FASULYE
200
GR. ŞEKER
100
GR. CEVİZ İÇİ
1
PAKET VANİLYA

ÜZERI İÇİN: 1 POŞET KREM ŞANTİ
1
BARDAK SÜT

SÜSLEMEK İÇİN:KESTANE ŞEKERİ VE NAR

YAPILIŞI: Fasulyeden akşamdan ılık suda ıslatılır.Sabah iyice haşlanır.Suyu süzülen fasulyeler robottan geçirilir (macun kıvamına gelene kadar). 3 yumurta şekerle çirpilir.İçine kırık ceviz içi eklenip tekrar çirpilir.Fasulye ve vanilya eklenip iyice çirpilir. 2 litrelik yağlanmış borcam tencereye boşaltılır.150 derecede 80 dakika pişiriliryice soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilir.Kremşanti tarife göre hazırlanır.Pastanın üzeri şantiyle kaplanır ve kenarları süslenir.Üzeri kestane şekeri ve narla süslenir.30 dakika buzdolabında bekletilir.Dilimlenerek servis edilir.AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: