Arzumcum’s Blog

** ISPANAKLI YANIÇ **

Posted on: Ekim 23, 2007

** ISPANAKLI YANIÇ **


MALZEMELER:

1 KG. UN
YARIM
PAKET YAŞMAYA
TUZ
VE ILIK SU

İÇİ İÇİN:

300 GR. ISPANAK
200
GR. KAVRULMUŞ KIYMA
1
ADET SOĞAN
TUZ
, KARABİBER, PULBİBER

(ben ıspanaklı malzeme kullandım ama siz istediğiniz her türlü malzemeyle de yapabilirsiniz).

ÜZERİ İÇİN TEREYAĞI

YAPILIŞI:

Malzemelerle güzel bir hamur yoğurup, mayalandırın.
Mayas
ı gelen hamuru bezelere ayırın.
İç
malzemeyi hazırlayın.
Bunun
için ince kıyılmış çig ıspanak, minik doğranmış çig soğan, kavrulmuş kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi iyice karıştırın.
Tabak
büyüklüğünde açtığınız hamurların yarısına malzeme koyun.
Di
ğer yarısını onun üzerine kapatın.Yarım ay şeklinde.
Ve
tavada arkalı önlü pişirin.Pişen yanıçları tereyağla yağlayın.
Ve
çayla yiyebileceğiniz nefis yanıçlarınız hazır.
AF
İYET OLSUN.


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: