Arzumcum’s Blog

*** KAYISI VE İNCİR DOLMASI ***

Posted on: Ekim 6, 2007

CANLARIM İFTAR SOFRAMA BUYURMAZMISINIZ?SALONUMA HOŞGELDİNİZ.

İFTAR SOFRASI İLEDE SOBELENDİM.VE İŞTE CEVABIM.

ASLINDA BU SOBEYE CEVAP VERMEYECEKTİM AMA BAZI ARKADAŞLARIM SAHUR SOFRAMA İNANMAYIP İFTAR SOFRASI BU DEDİLER.O YÜZDEN BENDE HEMEN BİR İFTAR SOFRASI DÖKTÜREYİM DEDİM.NASIL İYİ ETMİŞMİYİM?İŞTE SOFRAMDAKİ LEZZETLER:

TAVUKLU SEBZE ÇORBAM VE ETLİ SEBZE DOLMAM.

KOLAY YUFKA BÖREĞİM VE İÇLİ KÖFTEM.

BU BÖREĞİN TARİFİ SEVGİLİ SEVİLE AİT.GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR BÖREK OLDU.YİYEN BİR DAHA YEDİ.O DERECE YANİ.ÇOKTA KOLAY.

TEŞEKKÜRLER CANIM ARKADAŞIM.

ETLİ KURU FASULYEM VE MANTARLI-TAVUKLU PİLAVIM.

VEE SON OLARAK TATLILARIM.KAYISI VE İNCİR DOLMAM.

***************************************************************************

** KAYISI DOLMASI **

MALZEMELER:

250 GR. KURU KAYISI
1
,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1
ÇAY BARDAĞI SU
YARIM
LİMON SUYU

ARASINI DOLDURMAK İÇİN KAYMAK

SÜSLEMEK İÇİN TOZ FISTIK

YAPILIŞI:

Öncelikle eğer kayısılarınız çok kuru ise ılık suda 15 dakika bekletin.Değilse sadece yıkamanız yeterli.Şeker ve suyu ocakta bir taşim kaynatın.İçine kayısıları atın.Üzerine limon suyunuda ekleyin ve hafif koyulaşana kadar kaynatın.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuyan kayısıların tek tek içini açarak,çay kaşigi yardımıyla kaymakları doldurun.Servis tabağına alın ve üzerine tencerede kalan şerbeti gezdirin.Toz fıstıkla süsleyip servis edin.Gerçekten çok güzel ve hafif bir tatlı.AFİYET OLSUN.

********************************************************************************************************

** İNCİR DOLMASI **

MALZEMELER:

500 GR. KURU İNCİR

İÇİ İÇİN:1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1
ÇAY BARDAĞI ŞEKER

PİŞİRMEK İÇİN:1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1
ÇAY BARDAĞI SU

ÜZERI İÇİN KAYMAK VE TOZ FISTIK

YAPILIŞI:

İncirleri 15 dakika ılık suda bekletin.Daha sonra sap kısımlarını kesip parmaklarınızla içlerini ın.Ceviz içi ve şekeri bir kapta karıştırın.Bu karışımla incirleri doldurun.Tencereye dizin.Tencerenin kenarından sütü boşaltın.Suyuda incirlerin üzerinden gezdirin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Pişen ve soğuyan incirleri servis tabağına alıp üzerine kaymak koyun.Toz fıstıkla süsleyip servis edin.ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz.Nefis bir lezzet.AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: