Arzumcum’s Blog

*** KEŞKEK ***

Posted on: Ekim 3, 2007

** KEŞKEK **


MALZEMELER:

2 SU BARDAĞI KEŞKEKLİK BUĞDAY
500
GR. KUZU KUŞBAŞI YADA TAVUK
3 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
1
BAŞ SOĞAN
2
DİŞ SARIMSAK
TUZ
VE KARABİBER

SOSU İÇİN: 2 KAŞIK TEREYAĞ VE PULBİBER


YAPILIŞI:

Öncelikle buğdayımızı geceden ılık suda ıslatıyoruz.
Etlerimizi
düdüklü tencerede su ve tuz ilavesiyle yarım saat pişiriyoruz.
Güvecimize
buğdayı,ince kıydığımız soğan ve sarımsağı alıyoruz.
Üzerine
pişen etlerimizi suyuyla birlikte boşaltıyoruz.
Yağını ilave ediyoruz.
Tuzunu ve mutlaka karabiberini atıyoruz.
Oca
ğımızın en ufak gözüne koyup,kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
Arada
bir dibi tutmasın diye karıştırıyoruz.
Suyu
kalmazsa su ilave edebilirsiniz.
Pi
şen keşkeğimizi tahta kaşıgın arkasıyla yavaş yavaş ve üzerimize sıçratmadan dövüyoruz.
Taki
etler içinde kaybolup,macun kıvamına gelene kadar.
Bu
kısmı biraz zahmetli ama inanın değer.
Ke
şkeğimizi servis tabağına alıyoruz.
Üzerine
tereyağda pul biber kızdırıp,gezdiriyoruz.
Sonrada
afiyetle yiyoruz.

İsterseniz salçalıda yapabilirsiniz.Tavukla yada kemikli etlede güzel olur.

Keşkek bizim buralarda çok meşhurdur.Özellikle ramazanda çok sık yapılır.Birde ğünlerin vazgeçilmez yemeğidir.Ben her iki etlede yaptım. Siz nasıl isterseniz öyle deneyebilirsiniz.


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: