Arzumcum’s Blog

** HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE **

Posted on: Ekim 1, 2007

** HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE **


MALZEMELER:

3 YUMURTA
1
PAKET MARGARİN
YARIM
ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
3
ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
3
ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
4
ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1
PAKET VANİLYA
1
PAKET KABARTMA TOZU
ALDI
ĞI KADAR UN

ÜZERI İÇİN FINDIK

ŞERBETİ İÇİN: 4 BARDAK ŞEKER
4
BARDAK SU
YARIM
LİMON

YAPILIŞI:

Önce yumurtanın birisinin sarısını ayırıyoruz.Daha sonra sırasıyla tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğuruyoruz(kulak memesi kıvamında olcak).Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz.Üzerlerine birer fındık batırıyoruz.Ayırdığımız bir yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.170 derecede pişiriyoruz.Şekerpareler fırında pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz.Fırından çikan sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.Üzerine tepsi kapatıp soğuyana kadar bekletiyoruz.Şekerparemiz servise hazır.AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: