Arzumcum’s Blog

** PIRTIK BÖREK **

Posted on: Eylül 21, 2007

*** PIRTIK BÖREK ***

MALZEMELER:

4 ADET YUFKA
3
YUMURTA
1
SU BARDAĞI
SÜT
125
GR. MARGARİN

ÜZERİ İÇİN: KAŞAR RENDESİ

İSTEDİĞİNİZ BİR İÇ MALZEME (ben patatesli yaptım)

YAPILIŞI:

Önce sosunu hazırlayalım:Yumurtalar,süt ve eritilmiş margarin çirpilir.
Ya
ğlanmış tepsiye önce 2 yufka rasgele yırtılarak konur.

Arasına malzeme şenir.

Üzerine diğer 2 yufkada yırtılır.

Kaşar rendesi serpiştirilir.

Sonra kare kare kesilir.

Hazırladığımız sos her tarafına gelecek şekilde dökülür.

175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
F
ırından çikip biraz ılınınca kestiğimiz yerlerden tekrar kesilir.

Soğumadan servis edilip afiyetle yenir.

Öyle bir kabarıyor ki görseniz benim gibi şaşıp kalırsınız.Tam 23 katı bir yüksekliğe ulaşıyor.Ayrıca çok pratik ve nefis bir börek.ARZUYA GÖRE tavsiye olunur.


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: