Arzumcum’s Blog

*** TARHANA VE TOYGA ÇORBASI ***

Posted on: Eylül 20, 2007

** TARHANA ÇORBASI **

Malzemeler:

1 ÇAY BARDAĞI TARHANA (biz her sene tarhanamızı kendimiz köyden gelen yağlı yoğurtlarla yaparız.tadına doyum olmaz.helede soğuk kış gecelerinde.mis gibi şifa niyetine içeriz).
3
KAŞIK YAĞ (tereyağı ve zeytinyağı karışımı)
3
KAŞIK SALÇA
1
TATLI KAŞIĞI KURU NANE
2
DİŞ SARIMSAK
TUZ
,PULBİBER , YETERİNCE SU VE 1 ADET ET BULYON

Yapılışı:

Önce tencereye yağı koyarız.Üzerine salça koyup şöyle bi çeviririz.nanesini ekleriz.Naneyi fazla yakmadan kavururuz.Üzerine soğuk su ekleriz.Hemen tarhanasını koyup karıştırmaya başlarız.Ezilmiş sarımsak,tuz,pul biber ve et bulyonuda katarız.Bu arada karıştırmaya devam.Su kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişiririz.Eğer karıştırmayı bırakırsak topak olur.Kaynayınca ocağın altını kısıp karıştırmayı bırakabiliriz.10 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli. Eğer koyulaşirsa üzerine sıcak su ilave edilir.Çorbamiz servise hazır.Sıcak sıcak içmenizi öneririm.Tabi yanınada bol acılı turşu.AFİYET OLSUN.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

** TOYGA AŞI **

Malzemeler:

500 GR. KATIK (süzme yoğurt)
1
SU BARDAĞI YOĞURT
1
YUMURTA
YARIM
ÇAY BARDAĞI UN
1
SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1
SU BARDAĞI YARMA (buğdayın kırık olanı)
2
KAŞIK SIVIYAĞ,TUZ VE SU

ÜZERI İÇİN:2 KAŞIK TEREYAĞ, NANE VE PULBİBER

Yapılışı:

Tenceremize katık,yoğurt,yumurta,un ve yağı koyarız.Pürüzsüz bir hale gelene kadar çirpariz.Üzerine 2 bardak kadar soğuk su,nohut ve yarmayı ekleriz.Tenceremizi ocağa alırız.Çorbamizi karıştıra karıştıra pişirmeye başlarız.Çorbamiz ısınmaya başlayınca üzerine kaynar su ilave ederiz.Hiç bırakmadan fokur fokur kaynayana kadar karıştırarak pişiririz.Eğer karıştırmayı bırakırsak çorbamiz kesilir.Kaynayınca hemen ocağın altını kısın.Yoksa çorba taşar.Karıştırmayı bırakabilirsiniz.15 dakika kısık ateşte pişen çorbamizin altını kapatabiliriz.Sonra tekrar karıştırmaya devam ederiz.Taki üzerinin buharı geçene kadar.En son tuzunu ilave ederiz.Bu bir püf noktası.Çorbamiz kesilmesin diye tuzunu en son ilave ediyoruz.Sonra bir tavada üzeri için tereyağ,nane ve pul biber yakarız.Yakarız dediysem kavururuz.Bu sosu çorbamizin üzerine gezdiririz.Çorbamiz servise hazırdır.Yanına bol limonlu tere tavsiye ederim.AFİYET OLSUN.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

BU İKİ ÇORBADA BİZİM BURALARIN YÖRESEL LEZZETLERİDİR.TARHANADAN ASLA VAZGEÇMEYİZ.HER HAFTA YAPILIR GENELDE BİZİM EVDE.TOYGA AŞI İSE GERÇEKTEN TATMAYA DEĞER BİR LEZZETTİR.ENFES BİR ÇORBADIR.ONUDA ÇOK SIK YAPARIM.BU ÇORBA BİZİM BURALARIN ĞÜN ÇORBASIDIR.ANLAŞILDIĞI ÜZRE BİZ ÇORBAYA ÇOK ŞKÜNÜZ.HER GÜN MUTLAKA BİR ÇORBA BULUNUR BİZİM EVDE.MİS GİBİ SICACIK ŞIFA NİYETİNE HER GÜN ÇORBA İÇELİM.SOFRANIZDAN BEREKET, YUVANIZDAN HUZUR EKSİK OLMASIN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: