Arzumcum’s Blog

*** FIRINDA BAMYA ***

Posted on: Eylül 15, 2007

*** FIRINDA BAMYA ***

MALZEMELER:
500
GR. BAMYA
500
GR. TAVUK KUŞBAŞI YADA KUŞBAŞI ET
2
BAŞ SOĞAN
2
KAŞIK YAĞ

Sosu İçin:2 KAŞIK SALÇA,TUZ,PULBİBER,LİMON SUYU VE SU

Üzeri İçin:2 DOMATES,510 TANE KÜÇÜK SİVRİ BİBER,MAYDANOZ

YAPILIŞI:

Önce bamyalarımızı ayıklayıp,yıkıyoruz.Sonra 2 baş soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tepsinin altına şüyoruz.Üzerine tavukları ,onun üzerinede bamyaları şüyoruz.En üste yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri ve sivri biberleri diziyoruz.
Salça
,tuz,pul biber,limon suyu ve az bir su ile hazırladığımız sosu bamyaların üzerine gezdiriyoruz.Kıyılmış maydanozuda serpiştirip üzerine 2 kaşik zeytinyağ gezdiriyoruz.En son üzerine küp küp tereyağ parçalarını ara ara yerleştiriyoruz.
180 derecede sosunu çekene kadar pişiriyoruz.Sos yemeğin üzerini kalıycak şekilde olcak.Hepsi bu kadar.AFİYET OLSUN.

ÇOK KOLAY VE LEZZETLİ BİR TARİF.BEN BU TARİFİ BURSA’DAKİ DAYIMDAN ÖGRENMISTIM.DEĞİŞİKLİK ARAYANLAR İFTAR MENÜLERİNE BU TARİFİDE İLAVE EDEBİLİRLER.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: