Arzumcum’s Blog

** HAŞHAŞLI ÇÖREK **

Posted on: Eylül 14, 2007

** HAŞHAŞLI ÇÖREK **

MALZEMELER:
1
KİLO UN,YARIM PAKET MAYA,ILIK SU TUZ

İÇ MALZEME: 1 KASE DÖVÜLMÜŞ HAŞHAŞ,ZEYTİNYAĞ

ÜZERI İÇİN YUMURTA SARISI VE SUSAM

Önce haşhaşları tavada kavurdum.Sonra kahve makinasında çektim.Böylece mis kokulu haşhaşlarım oldu.Bir kaseye aldığım haşhaşlara, üzerini örtcek kadar zeytinyağ koydumyice karıştırdım.İç malzemem hazır.

İsterseniz peynirli,kıymalı,patatesli,cevizli v.s. Her türlü malzeme kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI:

Önce hamuru ılık su ile yoğurun.1 saat mayalandırın.Mayalanan hamuru bezelere ayırın.Unlanmış tezgahta bezeleri ın.Üstüne her tarafını kaplıycak şekilde malzemesi koyun.Kenarından rulo olcak şekilde sarınki ucundan ters istikametlere doğru bükün(simit yapar gibi).Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpin.200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Küçük küçük kesip servis edin.AFİYET OLSUN.


BU ÇÖREKLERI ANNEMDEN ÖGRENMISTIM.BEN ÇOCUKKEN BABAM HER PAZAR KAHVALTISINA BU ÇÖREKLERDEN İSTERDİ.AMA O CEVİZLİ SEVERDİ.HEY GİDİ GÜNLER HEY.BİZE GELDİKLERİNDE YAPARIM MUTLAKA.SAHUR SOFRALARI İÇİN ÇOK DOYURUCU VE LEZZETLİ.ARZUYA GÖRE MUTLAKA DENEMELİSİNİZ.


Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: