Arzumcum’s Blog

** ETİMEK TATLISI **

Posted on: Ağustos 19, 2007

** ETİMEK TATLISI **

MALZEMELER:

1 PAKET TUZSUZ ETİMEK

ŞERBETİ İÇİN:2 SU BARDAĞI ŞEKER

2 SU BARDAĞI SU

1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU

KREMASI İÇİN:1 KİLO SÜT

3 KAHVE FİNCANI ŞEKER

3 KAHVE FİNCANI UN

100 GR. MARGARİN

ÜZERİ İÇİN: 1 PAKET KREM ŞANTİ ( 1 çay bardağı süt )

YAPILIŞI:

Öncelikle etimekleri bir borcama yada tepsiye diziyoruz.

Şerbeti hazırlayıp, biraz beklettikten sonra etimeklerin üzerine döküyoruz.

(üzerinin buharı geçene kadar)

Krema için :

Margarin hariç diğer malzemeleri iyice çırpıp,ocakta pişiriyoruz.

krema kıvamına gelince altını kapatıp,margarini ekliyoruz.

Margarin eriyince kremamız hazırdır.

Kremayı şerbetlediğimiz etimeklerin üzerine düzgünce yayıyoruz.

Dolaba kaldırıp, kremanın iyice soğumasını sağlıyoruz.

Üzerine 1 çay bardağı ile hazırladığımız krem şantiyi yayıyoruz.

Üzerine ister bol hindistan cevizi,ister ceviz yada fındık kırığı serpiyoruz. Tatlımız servise hazır.Dilimleyip,afiyetle yeyin.

Hem pratik,hem ekonomik hemde çok lezzetli bir tatlı.

Özellikle acil misafirler için.

Krema yerine istenirse hazır puding yada çikolata sos kullanılabilir.

Ama ARZUYA GÖRE evde kendiniz yapın kremanızı.

Elinizin emeği olduğu için daha lezzetli oluyor.

Bu tatlı biraz kaymaklı ekmek kadayıfını andırıyor.

Lezzet ve görünüm olarak onun yerini asla tutamaz ama buda yalancısı işte.AFİYET OLSUN.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: